Even voorstellen!

Mijn naam is Myrthe Pellemans. Ik ben geboren op 3 januari 1998 om 20:22u in het ziekenhuis in Weert. Als jij dit leest en je bent een beetje bekend met astrologie; ik ben een echte steenbok! Soms lekker koppig, maar erg gedreven. Ik weet wat ik wil en ik ga ervoor. Ik krijg mijn dingen geregeld en als het niet linksom lukt dan lukt het wel rechtsom. Ik kan je vertellen dat dit best wel een handige eigenschap is om te hebben die mij al op veel goede plekken in mijn leven heeft gebracht.

 

In mijn praktijk ben ik werkzaam als (spiritueel)coach, paragnost, (innerlijk kind)therapeut en voice dialogue facilitator. Om de behandelingen voor jou te kunnen laten vergoeden zit ik nog op een opleiding voor erkend hypnotherapeut te worden bij Hypenzo in Waalre. Deze opleiding duurt nog 2 jaar. Maar los van dat ik de opleiding nog volg kun je bij mij in de praktijk wel al terecht voor hypnotherapie, regressie of reïncarnatie therapie. Onder het kopje 'diensten' vind je hier meer over.

Ik ben een bezige bij die continue bezig is met zelfontwikkeling, creëren en transformeren. Want zelfs met het werk wat ik doe, ben ik ook maar een mens, en heb ik ook nog dingen te leren, te helen en te ontdekken. Wanneer ik bezig ben met creëren heb ik het vooral over schrijven. Ik ben nog bezig met het schrijven van mijn eigen autobiografie, maar ook komen er educatieve boeken aan in de toekomst, trainingen en opleidingen. 

Ik woon samen met mijn lieve kat Sage in een studio bij mijn ouders in de tuin. Mijn studio is zo ingericht dat het dient als leefruimte, maar ook als praktijk ruimte! Je zult dit vanzelf ervaren wanneer je langs komt. Ook ben ik altijd geïnteresseerd geweest in spiritualiteit; zowel de licht kant ervan als de donkere kant. Want beide kanten hebben hun eigen verhaal en beide kanten zitten dan ook in de mens. 

Wil je meer over mij en mijn verhaal weten? Lees dan snel verder op deze pagina!

Meer over mijn praktijk en visie lees je hier

Meer over mijn diensten lees je hier

 

Sinds klein voel ik mij al anders. Een beetje zoals het verhaal van Remi die alleen op de wereld is. Alleen en onbegrepen. Ik bewandelde dan ook al snel een pad die een 'normaal' kind niet bewandelde. Een lange tijd heb ik geprobeerd om in het plaatje van de huidige maatschappij te passen. Het perfecte beeld, van het perfecte mens; maar dit werkte niet voor mij en zal ook nooit gaan werken. 

Ik was het zwarte schaap in beide kanten van de familie en in de klas op school. Het kind dat altijd iets had, altijd zeurde en altijd op de voorgrond moest staan; dit zijn overigens niet mijn eigen woorden. Ik hoorde dingen, ik voelde dingen en ik zag dingen die eigenlijk niet te verklaren waren. Al jong had ik contact met de magische, onstoffelijke wereld. Iets wat voor mij normaal was; maar voor de leerlingen op school, buitenstaanders en mijn familie niet. Ik moest maar gewoon normaal doen volgens hen. Maar wat is normaal, als hetgeen wat ik zag, voelde en hoorde voor mij normaal waren, maar voor de omstanders niet? Moest ik dan echt in het plaatje passen en meelopen in een rij waar ik me totaal niet in thuis voelde?

Dit is een vraag die ik mezelf jarenlang heb gesteld voor hoelang ik me al kan herinneren. Met daar nog een schepje bovenop, want als ik mij hier al nergens thuis voelde en nergens bij mocht horen, waar hoor ik dan wel thuis? Wat als gevolg gaf dat ik een onverklaarbare heimwee ervaarde naar een plek waar ik mij toen nog niet bewust van was. 

Keer op keer werd er in mijn leven bevestigd dat ik hier niet thuis hoorde en dat ik niet in het plaatje kon passen. Dat ik anders was dan andere. Alleen al een pest verleden op de basisschool met fysiek en mentaal geweld door kinderen uit de klas met als gevolg dat mijn heimwee alleen maar groter werd en ik suïcidaal werd. Hier bleef het helaas niet bij. Ook op de middelbare school ging het pesten weer door vanaf de brugklas, het tweede jaar, maar ook het derde jaar. Ik wou terug naar huis, en ik kan me nog herinneren dat ik op een dag voor mijn moeder stond, mijn open gekraste armen liet zien en in haar gezicht huilend vertelde dat ik dood wou. 

Hallo depressie! Die achteraf gezien met de kennis en wijsheid die ik nu heb al veel eerder was begonnen. 

DA974FCA-355E-4CE8-8F16-528AB5A7089E.jpeg
AF378B0A-4E41-439E-81A3-4D594D2AFEFC.jpeg

Vanaf 15 jaar  ging ik van hulpverlener naar hulpverlener. Ik denk zover ik me kan herinneren dat ik er meer dan 5 heb gehad. De grootste instantie vertelde me dat ik dom was en mijn hulpverlener daar praatte alleen maar met mij mee. Bij weer een andere hulpverlener werd ik verplicht om na 3 sessies door mijn trauma heen te gaan. Hier was ik toen nog helemaal niet klaar voor. Bij weer een andere hulpverlener moest ik rekensommen maken en tussen de geitjes lopen terwijl ik hartstikke suïcidaal was. Ik voelde me nergens gezien, gehoord of begrepen. Tot ik uiteindelijk in Nijmegen terecht kwam bij een hulpverlener. Eindelijk was er iemand die me hoorde en ze vertelde me: "Myrthe er is niets mis met jou. Het enige wat nodig is is dat je jouw dingen kunt helen". Na ongeveer een halfjaar was ik daar dan ook klaar. Nu heeft dit uiteindelijk voor een bepaalde tijd geholpen, maar het gaat mij om het feit dat iemand me eindelijk zag. 

Na jaren niets meer te hebben gedaan ben ik in 2020 bij Monique van der Klooster terecht gekomen. Vroeger als klein meisje ging ik al naar haar toe. Als ik niet bij haar terecht was gekomen dan weet ik niet waar ik geëindigd was, maar niet op het punt waar ik op dit moment in sta. En dit alles in combinatie met het werk wat ik nu in deze wereld mag verrichten. Het warme bad en het veilige nest wat ik bij Monique heb ervaren wil ik jou ook bieden. Hoe dit in elkaar steekt lees je allemaal onder het kopje 'mijn praktijk'. 

Door mijn leven heen ben ik met verschillende thema's in aanraking gekomen en hier mag ik nu mensen in mijn praktijk mee begeleiden:

  • Seksueel (kind) misbruik

  • Seksueel grensoverschrijdend gedrag

  • Pesterijen

  • Depressie/burn-out

  • Suïcidaliteit

  • Miskraam

  • Jezelf kwijt zijn

En meer..

Mijn spirituele zelf

Ik heb nog herinneringen van toen ik nog geen jaar oud was. Ik was een middag dutje aan het doen bij mijn oma in het oude huis en ineens hoor ik de wind tegen mij praten. Ik begon zo hard te huilen, want ik maakte als baby alles heel erg bewust mee, maar ik kon nooit vertellen wat er nu precies gebeurde. Ook zag ik in groep 1 en 2 altijd lichtbolletjes bij docenten en had ik in groep 5 mijn eerste ontmoeting met een demoon die in groep 8 terug kwam. Doodsbang was ik voor de ongeziene wereld, wat overkwam mij? Anderzijds vond ik het ook allemaal wel heel erg mooi. In groep 5 kreeg ik mijn eerste spiritual teacher. De man waarvan ik begeleiding kreeg was Tjeu van Veldhoven. In groep 5 deelde ik ook krachtdieren uit als beschermers aan kinderen die bij mij op school zaten. In groep 7 reinigde ik het huis van een klasgenootje omdat ze vaak 's nachts een gedaante met een lange witte jurk bij haar bed zag staan. Hoe kon ik dit allemaal weten op zo een jonge leeftijd? 

Er kwam een moment dat ik het allemaal niet meer trok. De angst bleef groeien, kinderen werden bang van mij wat zich uitte in boze ouders en het onbegrip nam toe. Toen heb ik besloten afstand te doen van mijn gaven. Ik had er ook geen tijd voor wegens de depressie die ik hiervoor al omschreef, maar toch heb ik altijd ergens die sparkle gevoeld. 

Toen ik 17 jaar oud was en bij mijn tweede spiritual teacher (Riny Sieben) kwam werd mijn gevoel wat ik al jaren had bevestigd: ik ben van een tweeling. Het zieltje heeft alleen gekozen om niet geboren te worden omdat ze me anders niet had kunnen helpen hoe ze dat nu al jaren doet. Ook kwam ik er via haar achter dat ik helende handen heb en vanuit daar ben ik weer gaan spelen met de onstoffelijke wereld. Van het een kwam het ander. Zonder te weten hoe of wat begon ik met chakra healings te geven in combinatie met trance. Dat ik toen al gebruik maakte van trance ben ik op mijn opleiding achter gekomen. Ook ben ik begonnen met automatisch schrift, channelen, kaarten leggen en huizen reinigen. Daarna volgde het stukje uitdrijvingen en zwarte magie weghalen. Ik ben dankbaar dat ik deze gaves in dit leven weer mag gebruiken om dienstbaar te zijn voor de wereld en de mensheid. 

Toen ik 22 jaar was kwam ik bij mijn derde spiritual teacher en dit is Monique van der Klooster. Ze is mijn therapeut, maar ook mijn gids op aarde. Bij haar volg ik de medium opleiding om mijn gaves scherp te houden en toch nog wat nieuwe dingen mee te kunnen nemen. Ook heb ik van haar geleerd om te reinigen op afstand en het analyseren van dromen naar een hoger level te brengen dan ik al deed.