F19A826D-B08C-4768-9C64-40AE8AC11B73.jpeg

Spiritualiteit in deze tijd

Spiritualiteit is geen hocus pocus. Voor mij is spiritualiteit een leefstijl. Het durven vertrouwen op jouw intuïtie, maar wel handelen met verstand. Spiritualiteit is de leefstijl waar de stoffelijke en de onstoffelijke wereld een zijn en in elkaar overlopen. Wanneer je weet hoe je hiermee kunt spelen, dan wordt het magisch. Wat ik jammer vind, is doordat we nu in deze huidige maatschappij leven, er veel misbruik wordt gemaakt wat betreft het spirituele. Hoe zuiver het ook 'verkocht' wordt, zit er net zo vaak een onzuiver randje aan. Ik kan dat voelen, ook mede door mijn gaves die ik heb, maar als jij dat bijvoorbeeld (nog) niet kan; kan het zomaar gebeuren dat je wordt opgelicht waar je bij staat. Om er nog een schepje bovenop te doen: het kan je zelfs nog meer beschadigen. Ik probeer de mens hier dan ook al jaren bewust van te maken.

Ook wordt er in de huidige maatschappij in mijn ogen misbruik gemaakt van het sjamanisme. Plantmedicijnen worden de hemel ingeprezen als 'de' oplossing, maar ook plantmedicijn schaadt meer dan je lief is. Je kunt entiteiten of wezens van het onlicht in jouw energieveld krijgen en je kunt een nasleep van dagen, weken of maanden krijgen. Daarbij.. is er een grote kans op psychose gevaar en is het een extern middel. Het brengt je niet naar jouw kern toe, maar het haalt je er nog verder van weg, en na een keer gebruiken weet je al helemaal niet meer hoe je daar op eigen kracht zou kunnen komen. Mijn advies: pas op met externe middelen! De kracht zit binnen in jezelf, dus benut 'm goed. 

In de huidige maatschappij wordt ook veel angst gezaaid rondom spiritualiteit. Het zou duivels zijn, en niet kloppen. Maar weet je? Het mooiste aan de onstoffelijke wereld is dat het beweeglijk is, het is ontastbaar, het staat bijna nooit vast en je kunt het inderdaad ook niet weten. Het openbaart zich vanzelf op divine timing.  Of niet. Maar voor mij gaat het om controle loslaten en je durven over te geven aan het goddelijke vanuit vertrouwen.

Spiritualiteit is een makkelijk middel om mee te vluchten van de soms harde aardse realiteit. Wanneer ik dit zeg spreek ik uit ervaring. Je kunt jezelf er compleet in verliezen wanneer je nog niet in je kracht staat en met twee voeten stevig op de grond staat. Wat voornamelijk onder spiritualiteit gezien wordt is kaarten leggen, energetische healings zoals magnetiseren of reiki, huizen reinigen, edelstenen, maar in de praktijk is het veel meer dan dat. Doordat het gekoppeld zit aan al deze dingen zweef je dus gemakkelijk weg. Ik wil je uitdagen om spiritualiteit te ervaren wanneer je met beide voeten op de grond staat, want dan ga je dus nog meer de magie er van mogen ervaren.

Wat ik zie gebeuren is dat mensen vanuit het aardse naar het spirituele vliegen. In mijn ogen is het de bedoeling om het spirituele te gronden hier op aarde. Het moment dat je dit doet integreer je het ook echt en zul je dus ook nog steviger komen te staan. Je bent een spiritual being die een human experience komt meemaken. En ja, ik begrijp dat het boven allemaal leuke, liefdevoller en vrijer kan zijn, maar je bent nu in deze tijd in deze wereld. Maak dan ook gebruik daarvan. Anders ga je in een volgend leven weer terug komen met hetzelfde stuk. Net zolang tot je het geleerd hebt. 

Spiritualiteit is voor mij ook hetgeen waar het licht en het onlicht samen komen. Er is angst voor de duivel en in sommige geloven ook angst voor God. In mijn ogen draait het hier niet om. Uit mijn ervaring is namelijk het enige wat God wilt dat jij leert en groeit en zo dus ervaringen op kan doen die je als ziel mee kan nemen naar jouw volgende reis.

Ik wil jou uitdagen om te durven zakken in jouw menselijk lichaam op deze aarde. Grond maar. Zet je voeten maar stevig neer zodat je zo sterk als een boom staat. Nu heb ik het niet over gronden als in je ogen dicht doen en wortels vanuit je stuitje de grond inschieten. Wanneer je dat doet grond je in een droomwereld en niet hier. Nee, met gronden heb ik het over aarden en met aarden bedoel ik echt aardse dingen doen. Alles wat aards is houdt jou namelijk hier, en wanneer je dat onder de knie hebt zul je merken dat de transformatie zich nog sneller voort zal gaan zetten.