top of page
IMG_8405.jpeg

Hypnotherapie

Hypnotherapie is geen hocus pocus zoals je misschien wel eens op TV of bij showhypnose hebt gezien. Ook verlies je niet de controle over jezelf. Het is slechts een veranderde staat van bewustzijn. Hypnotherapie zorgt dan ook voor een opening in jouw onderbewuste. Hierdoor kun je dat trauma, emotie, gevoel of pijn wat opgeslagen zit in jouw lijf verwerken, helen en transformeren. 

Tijdens de sessie zul je de geluiden om je heen nog ervaren, maar ze klinken wat verder weg, je zult nog gewoon kunnen praten/reageren, bewegen lukt ook nog. Met andere woorden: jij hebt altijd de regie over dat wat er gebeurd.

Zie het als een reis die je mag maken naar jouw onderbewuste. Een reis waar dat wat geheeld mag worden zijn weg naar boven vind en een reis waar je vol met nieuwe inzichten, kennis en wijsheiden weer uit mag komen.

Het is een cadeautje aan jezelf. 

Ieder individu is uniek op zijn/haar eigen manier. De sessies zullen dan ook zo ingedeeld worden dat het past bij dat wat je wilt bereiken, maar ook dat het aangepast wordt op het tempo wat jij aan kunt. 

Het begint bij stap 1, en dat is jouw eigen ik versterken. Vanuit die versterking zullen we samen verder werken naar de vervolg stappen. Een trapeze zwaaier doet z'n werk niet voor hij/zij weet dat het vangnet hem/haar zal opvangen. Tijdens de therapie zal ik ervoor zorgen dat ook jij jouw eigen veilige vangnet leert kennen. 

Doordat ik het belangrijk vind dat jij een behandeling krijgt die bij jou past zal ik gebruik maken van meerdere therapeutische werkvormen zoals NLP, voice dialogue, transactionele analyse, maar ook psycho-educatie wat ook verhelderend werkt. 

bottom of page